Kedves Testvérek!
Az elmúlt két év kezdeményezésének sikerén és a boldog gyermekarcokon fellelkesülve testvértelepülésünk, Gyimesbükk számára szervezünk gyűjtést ebben az adventben is, amelyhez az alábbiak szerint kérjük telkiek, de akár a környékben vagy távolabb élők segítségét, adományait, hozzájárulását.
A gyimesbükki plébániával, magyar iskolával és óvodával egyeztetve a következők jelentenének számukra igazán nagy segítséget és örömet:
– oktatási papír-írószer (az óvodások részére színes papír, színezők, színes ceruzák, filcek, gyurma, az iskolásoknak másolópapír vagy írólap/írótömb, színes ceruza, zsírkréta, vízfesték, rajztábla, stb.)
– jó minőségű téli ruha és téli cipő, első sorban gyermekeknek – kérjük csomagolva vagy legalább zacskózva leadni, és feltüntetni a méretet, illetve, hogy lánynak vagy fiúnak lesz-e!
– talán az egyik legfontosabb: egy cipős doboznyi méretű meglepetés-ajándék, amiben bármi lehet, de első sorban valami tartós élelmiszer (pl. csokoládé), akár könyv, játék és valami személyes dolog – kérjük a dobozt becsomagolni (szép, karácsonyi csomagolópapírba) és egy kis címkét ráragasztani, hogy kisgyermeknek (3-10), nagyobb gyermeknek (10-18 év) vagy felnőttnek, illetve, hogy fiúnak vagy lánynak szól-e. (Nagyon jó lenne, ha ebből sok gyűlne össze és számos gyimesbükki magyar családnak okozhatnánk vele meglepetést és örömet karácsonyra!)
– MINDENEK FELETT A LEGNAGYOBB SEGÍTSÉG A PÉNZADOMÁNY! – Erre a célra a Telki Kultúra Közhasznú Alapítvány 11742348-20021520 számú gyimesbükki célú alszámlájára várjuk a felajánlásokat, a közlemény rovatba pedig kérjük feltüntetni: „Gyimesbükk 2018 Advent” (a pénzadományokat ajándékok vásárlására, illetve közvetlenül Salamon József plébános atyához juttatjuk el, ő fogja majd eldönteni, hogy mire fordítja, ez a korábbi alkalmakkor is remekül működött – a legfontosabb célok: családok segítése, hogy magyar iskolába járathassák gyerekeiket, magyar oktatási programok, illetve, a Telkiben összekészített ajándékcsomagok)
A felajánlásokkal kapcsolatban kérjük a visszajelzéseket a https://tinyurl.com/y85xmsn5 űrlapon keresztül megküldeni, ez alapján fogjuk majd tudni megbecsülni, mire is számíthatunk, illetve, hogy hány autó kell a kiszállításhoz. Ha valaki pénzadományt küld, akkor mindenképpen kérjük az űrlapon jelezni, hogy kinek állítsa ki az Alapítvány az adóigazolást!
Az adományokat a telki Pajta-Faluházban gyűjtjük, illetve kérésre akár házhoz is tudunk menni (amennyiben nagyobb dolgokról van szó – ezt is kérjük majd a fenti űrlapon jelezni)!
A Pajtában a következő időpontokban lehet az adományokat leadni előzetes jelzés nélkül:
december 1 szombat 8-13 (a piac alatt, a helyszínen Chapó Ákos gondnokot kell keresni)
december 2. vasárnap 11-15 (a Krumpliebéd alatt)
december 2. vasárnap 17.00-18.00 (gyertyagyújtás alatt)
december 10. vasárnap 16.00-18.00 (gyertyagyújtás alatt)
december 15. szombat 8-13 (a piac alatt, a helyszínen Chapó Ákos gondnokot kell keresni)
december 16. vasárnap 16.00-18.00 (gyertyagyújtás alatt)
Ezeken kívül előzetes egyeztetés után tudjuk külön időpontban is fogadni az adományokat a Pajtában, ehhez kérjük előző nap telefonon hívni vagy Ruják Györgyit a 06 70 6215308 vagy Móczár Gábort a 06 30 9415598 számon!
A vasárnapi gyertyagyújtások alkalmával a Pajtában a pénzadományokat készpénzben is le lehet adni.
Az adományokat december 20. csütörtökön visszük Gyimesbükkre, tehát legkésőbb 18. hétfő estig várunk minden felajánlást!
A szervezők és az autós kiszállítást vállalók nevében, köszönettel:
Móczár Gábor
 

Comments are closed.