Szállást keres a Szent Család - Telki

Szállást keres a Szent Család - A kerámia képet Német Csaba készítette

Az imalánc elindításának ötlete onnan eredt, hogy szerettük volna a közösségünket gazdagítani egy régi szép szokással és az adventet egy kicsit meghittebbé, imádságosabbá tenni. A mindennapok rohanásából egy kis megnyugvásra, letisztulásra mindenkinek szüksége van, és erre ez a karácsony előtti időszak talán még inkább jó bizonyíték. De nem utolsó sorban szerettük volna, ha az egyházközséghez tartozó családok jobban megismernék egymást, esetleg szorosabb baráti, testvéri kapcsolat alakulna ki. A Jóisten gazdag kegyelme itt is megmutatkozott és bátran mondhatjuk, hogy már több éves hagyománnyá, a közösségünk számára fontos elmaradhatatlan adventi készülődést élhetünk így meg napról napra.

December elejétől 24-ig a családok házról-házra járnak, együtt imádkoznak énekelnek, és viszik magukkal -és adják-tovább- a kerámia képet amit Német Csaba készített a közösség részére kb 4 éve. Ezt a képet kíséri egy jelképes kis lámpás és egy imafüzet, ami  tartalmazz egy Szt Család litániát és énekeket, rövid elmélkedést. December 24-én a Templomba ér vissza, és záródik le a lánc.

Évek óta Kemény Kriszti munkáját dícséri a szervezés, most is nála jelentkezhet, aki csatlakozni kíván: (+36-30-3772530)

 


 

Comments are closed.